Multinationals

Ook multinationals en grote ondernemingen zijn bij Cervus aan het juiste adres. Deze bedrijven krijgen met vele facetten van de fiscaliteit te maken, van aangifteplicht tot transfer pricing, en van vennootschapsbelasting tot onroerende zaakbelasting. Financieringsvraagstukken, fusies en overnames, fiscale procesbeheersing: alles komt voorbij en een grote(re) onderneming wordt geacht alles goed op orde te hebben. De fiscalisten van Cervus kunnen u helpen. Door ervaringen als adviseur, inspecteur en bedrijfsfiscalist, weten wij als geen ander hoe een (inter)nationaal opererend bedrijf haar fiscale zaken op orde kan krijgen en houden! Onze adviseurs hebben gezien hun werkervaring grote kennis op het gebied van horizontaal toezicht en Tax Control Frameworks.

klik hier voor meer informatie

Tevens hebben de adviseurs van Cervus praktische ervaring in het opstellen van zéér omvangrijke en ingewikkelde aangiftes Vpb. De bijzondere kennis die benodigd is voor het structureel verzamelen en categoriseren van de voor de aangifte relevante gegevens is een kunst op zich, waarbij vooral bij de grotere advieskantoren veel tijd en geld voor uw onderneming verloren gaat. Cervus is gespecialiseerd in deze werkzaamheden en kan deze tegen zeer concurrerende tarieven (eventueel in house) voor u verzorgen.

Bent u van plan een overname te gaan doen? Of een investering in een bedrijf? Denk aan de fiscale due diligence, de fiscale aspecten van de financiering (zoals renteaftrek en dividendinkomsten) en hoe de deelneming in uw bedrijf te passen. Gespecialiseerde kennis is bij Cervus aanwezig, wij kunnen u met raad en daad bijstaan.

Hoe weet u zeker dat u in het juiste land de juiste winst aangeeft en dus de juiste belasting afdraagt? Een transfer pricing rapport kan u helpen. En niet alleen in internationale situaties. Ook in het geval van joint ventures, of als onderbouwing bij verliesverrekening kan een transfer pricing rapport de zakelijkheid van transacties tussen gelieerde partijen onderbouwen. Voorkomen is wat dat betreft beter dan genezen, want een discussie achteraf met de belastingdienst over gehanteerde prijzen kan tot aanzienlijke problemen leiden. Door de praktijkervaring in het bedrijfsleven, hebben de adviseurs van Cervus brede kennis van bedrijfsprocessen en (kost)prijs berekeningen. Hierdoor is gewaarborgd dat onze adviseurs snel tot de kern van de zaak kunnen komen.

Een groot voordeel voor u is dat Cervus een onafhankelijk kantoor is. Zij is niet gebonden aan een formeel netwerk met accountants of andere adviseurs. Wij zijn daardoor in staat ongebonden en objectief te werken, zonder enige vorm van belangenverstrengeling. Uiteraard werken wij wel met een informeel netwerk van vooraanstaande adviseurs, zowel in binnen als buitenland.

Gerelateerd nieuws

Zorgvrijstelling Vpb: Rechtbank oordeelt anders dan de visie van de staatssecretaris

Zorg BV’s en de vrijstelling vennootschapsbelasting

WOZ-waardering van NSW-landgoederen

Woningcorporatie is ANBI

Woningcoporaties & vennootschapsbelasting VSO2 wordt niet opgezegd